måndag 8 augusti 2011

Östergötlands Cockerutställning i Söderköping!

I lördags var det äntligen dags för  våran årliga utställning i söderköping, som jag är med och anordnar. Domare för dagen var Caroline Djerf. Vi var där redan kl 07,30 för att sätta upp tält och bedömningsringen, sortera ut alla priser och dyl. Utställningen började sen kl 09,00, och först in var Liljeblomman's Gizmo "Bosse" i valpklass 1. Han fick jättefin kritik och var ensam i sin klass, tyvärr har jag inte hans kritik. Nästa på tur var Sandras "Geisha" första utställningen för henne så vi var så spända på hur det skulle går och hur hon skulle sköta sig. Hon var så duktig och vann sin klass med Hp och blev också Bis i valpklass 1, vi är så stolta över henne. Hon fick följande kritik: 5½ mån tik av utmärkt typ med utmärkt huvud och uttryck med bra fram och bakbensvinklar, rör sig med utmärkt steg och en härlig attityd och bra påskjut i bakbensrörelse korrekt bett.


Nästa hund in var Liljeblomman's Eros Ramazotti "Eros" Han vann också sin klass med Hp blev och blev Bis Junior, så himla skoj när det är en man fött upp själv. Han fick följande kritik: 17 månader av utmärkt typ, korrekt bett, vackert huvud och uttryck, superfina vinklar och skuldra, behöver utvecklas mer i förbröstet, fina bakbensvinklar, rör sig med härlig drive och påskjut, något kort kors vilket gör att svansen går upp i rörelse, härligt cocker temprament.

 

 
Tyvärr så glömde jag ju kameran hemma så de kort jag har har jag fått, nästa in i ringen var "Elvis" han placerade sig som 4 av 6 i sin klass med följande kritik: 2 års hane av utmärkt typ, korrekt bett, vackert huvud och uttryck, något knappa frambensvinklar och framskjuten skuldra, bra bakbensvinklar och lårbredd, något kort kors, rör sig med rastypiska rörelser härligt cockertemprament.

Och sist in av våra hundar var "Mimmi" hon kom 2:a med hp med följande kritik: 17 månader tik av utmärkt typ, vackert huvud, uttryck och korrekt bett, ännu något outvecklad i sin front och frambensvinkeln, något kort kors, fin lårbredd och bakbensvinklar rör sig korrekt men med något korta frambens rörelser, härligt cockertemperament.

Med på utställningen var också Elvis dotter Big Green Walley's Hello Kitty "Kitty" som bler Bis reserv i valpklass 2.


Sen allra sist hade Madelene Ivarsson en avelsgrupp med Pappa Diesel där Eros var med och tre av hans halvsyskon, de var så fina allihopa och lika pappa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar